Barer

bar1Hva er egentlig en bar? Og hva er det som skiller en bar fra en pub? Dette og mere til kan du lese om her. Det har blitt brukt mange betegnelser for steder hvor man kunne sitte og nyte alkoholholdige drikker gjennom tidene. Egentlig kommer ordet bar fra den spesielle typen disk eller bord hvor alkoholen ble servert. Tradisjonelt kunne man velge om man ville sitte eller stå ved baren, og så ble man servert av en så kalt bartender. Nå for tiden brukes ordet bar om ganske ulike steder, slik at vi kan dele barer inn i ulike kategorier.

Hva skiller så en bar fra en pub?

Vi kan se på enkelte av forskjellene som vanligvis markerer ulikheten. Dersom en bar serverer mat, er det oftest fra en veldig sparsom meny, gjerne kun snacks eller fingermat. En pub serverer i de fleste tilfeller mat, og har ofte en omfattende meny der varme retter også serveres. En bar tilbyr ofte et svært variert utvalg av drikke. Både cocktails, ulike typer sprit, øl og ofte et bredt utvalg viner. En pub tilbyr oftest et stort utvalg øl, men et lite variert utvalg av andre drikker. Generelt kan man nok si at man finner flest barer i byer. Som regel har barer strenge aldersgrenser. Puber har ikke alltid dette, og da de serverer mat, kan mindreårige ofte oppholde seg på pub i følge med voksne. Barer er ofte mer travle, ofte kombinert med høy musikk, mens puber er mer avslappet og rolig.

Ulike typer barer

coctail-barTilbudet av barer er faktisk ganske så enormt, og man kan dele inn barer på mange måter. Man kan dele inn etter ønsket klientell, etter hvilken type drikkevare det er fokus på eller etter hvilken type underholdning som tilbys. Noen barer har for eksempel motorsyklister som målgruppe (bikerbar), mens andre igjen satser på et ungt, hipt klientell. Vinbarer blir stadig mer populære, og har fokus på et bredt tilbud av vin. En så kalt cocktailbar er ofte en betegnelse som indikerer at baren har en noe fasjonabel aura. Av underholdningbarer kan vi nevne for eksempel karaokebarer, musikkbarer, toppløsbarer og komediebarer.