Delikatesser

Delikatesser kan beskrives som finere mat. Denne type mat skal selvfølgelig smake veldig godt, men den skal også være eksklusiv og se innbydende ut. Det finnes flere typer delikatesser, og her skal vi se nærmere på noen av dem.

Sjømat

skaldjurVi nordmenn er bortskjemte når det kommer til sjømat, og havet har mye godt å by på. Noen av delikatessene vi finner her er hummer, krabber, reker og muslinger. Blåskjell og ulike fisketyper er også meget godt. I Norge har vi drøssevis av gode sjømatrestauranter der man kan smake på de ulike delikatessene, og man kan også lage god sjømat hjemme.

Rødt kjøtt

Man kan også spise god mat av rødt kjøtt. Indrefilet av for eksempel rein eller hjort med god saus og tilbehør til er populært hos de fleste. Kjøttet må være ferskt, mørt og godt. Man kan også bruke kjøttet til å lage for eksempel carpaccio eller tartar, noe som gjerne blir sett på som mer eksklusivt enn mange andre kjøttretter.

Pasta

Hvis man er glad i pasta finnes det mange ulike pastatyper som er mer eksklusive enn de vanlige pastasortene som man kjøper i butikken. Man kan også kjøpe gode tomat- og pastasauser til, og med ett blir en vanlig pastarett en liten delikatesse. Pastaen er gjerne fersk og er ofte produsert på tradisjonelt, italiensk vis.

Små delikatesser

salamiDelikatesser trenger ikke å være store middagsretter, det kan også være små matvarer som gjør maten mer eksklusiv. Gode oster, mørk sjokolade, olivenolje og balsamico kan utgjøre en stor forskjell i maten man lager, Man kan tilby spesielle knekkebrød eller kjeks med gode marmelader til. Skal man lage små delikatesser hjemme bør man vite at man bruker gode råvarer og god drikke til. Dette kan man bestille på internett, og da har man fordelen av å kunne bruke god tid til å bestemme seg for hva man vil ha. Man kan bestille blant annet salami, spekemat, oster og ulike typer sjokolade og desserter, men man kan også få ferdige retter som kommer levert med kjøle- eller frysebiler.

Interessert i matlaging?

Det viktigste når det kommer til å lage delikatesser er at man bruker gode råvarer. Delikatesser skal ikke bare smake godt, de skal også se gode og innbydende ut. For de som er spesielt interesserte i mat og matlaging finnes det mange matkurs der man kan lære seg å lage gode og lekre delikatesser, spesielt i storbyene. For de som ikke er interesserte i selve matlagingen, men likevel vil nyte gode råvarer og delikatesser kan man ta turen til en anerkjent restaurant eller bestille god mat og drikke hjem til sin egen stue.