Gourmet burger

Hva, sier du? Har de jålete kokkene også fått fingrene i den herlig ukompliserte burgeren? Er ikke ordet gourmetburger selve definisjonen på oksymoron? Neida, dette er ikke et forsøk på å ødelegge den tradisjonelle burgeren, men en måte å gi burgeren et skikkelig løft. Og her har virkelig mulighetene vist seg å være uendelige. Gi gourmetburgeren en sjanse, så vil du se at burgere med litt mer oppfinnsomhet kan gi sansene så mye mer enn kun ferdigkjøpt brød med burger, gulost og til nød en tomatskive alene kan gjøre.

Et sunnere alternativ

Det er nok flere grunner til at flere sverger til gourmetburgere. Noen av disse kan representere et sunnere alternativ, og folk er mer opptatt av helsen sin enn før. Bruk av fisk, sopp, tang og mange andre fantasifulle alternativer gir ofte en burger med mindre kalorier, og mindre bruk av rødt kjøtt. Det har også utviklet seg en hel mengde alternativer for de som ønsker et fullstendig vegetarisk alternativ til den tradisjonelle burgeren. Og da er det ikke snakk om å kun stappe burgeren full av grønnsaker, men å skape smakfulle alternativer laget for eksempel av erter, bønner eller poteter.

Burger – en kombinasjonsrett

burgerMange gourmetburgere er gode eksempler på så kalt “fusion mat” der mange ulike kjøkken kombineres. Hva med en sushiburger? Eller en tacoburger på fredag? Forbrukere er rett og slett mer kritiske for tiden og forlanger også et større utvalg, og dermed må restaurantbransjen på banen og være innovative. Konsumentene er ofte også opptatt av hvor burgerkjøttet kommer fra. Er kjøttet fritt for skadelig stoffer? Ulempen med “gourmet”-delen er så klart at prisene ofte er noe høyere. Men, er det ikke bedre med gode gourmetburgere en gang i uken, enn billige og dårlige alternativer to ganger? Dessuten kan man diske opp med smakfulle gourmetburgere hjemme, det finnes rikelig med spennende oppskrifter på nettet som garantert vil gi alle burgerelskere vann i munnen.