Hotell og overnatting

Hvis man er ute på tur og skal sove et annet sted enn i sin egen seng, booker de fleste seg inn på hotell. Hotell er den internasjonale betegnelsen for et stort innkvarteringssted for de som er på reisefot. Uansett hvilket budsjett den reisende har, vil det alltid finnes ulike hotelltyper som passer for nesten alle slags krav.

Konferansehotell

konfrens-hotelHvis man booker hotell for jobb og business er det kanskje et konferansehotell man er ute etter. Disse hotellene har tilrettelagt for forretningsmøter og konferanser, og her er det som regel prosjektorer og annet kontorutstyr tilgjengelig. Konferansehotellene kan også brukes til større fester og forsamlinger siden de gjerne har store ballsaler man kan benytte seg av.

Høyfjellshotell

Hvis du er den sporty typen som liker friluftsliv bør du undersøke mulighetene for å ta en natt eller to på et høyfjellshotell. Her finner du alt fra mer tradisjonelle hotell til luksuriøse spahotell, og vårt fine land kan by på vidunderlige opplevelser oppe i fjellet. Hvis du liker å stå på ski bør du virkelig ta turen til et av Norges mange fine ski-steder.

Resort-hotell

Hvis du skal på ferie til utlandet er kanskje et resort-hotell tingen for deg. Her er ofte mat og drikke inkludert, samt mulighet for sosiale aktiviteter, trening og underholdning. Disse hotellene ligger gjerne litt avsides til, og derfor er det enda viktigere at man har alt man trenger på hotellet. I varmere strøk har disse hotellene ofte fine bassengområder, og de ligger ofte nære stranda. Dessuten er de ofte tilrettelagt for familier med små barn.resort

Rimeligere overnatting

For de som ikke vil bruke mye penger på hotell finnes det flere muligheter. Man har blant annet Bed and Breakfast-hotell der man bor billig og betaler for soveplass og frokost. Andre billige og enkle hotell kalles ofte hospits eller herberge, mens de hotellene som ligger langs hovedveien ofte kalles motell. Vandrerhjem er en annen type overnattingssted som ikke koster like mye som vanlig hotell. Prisene på disse typene hotell er relativt mye lavere enn vanlig hotell, men innredningen og servicen holder ofte ganske lav klasse.

Det finnes altså en rekke ulike overnattingsmuligheter, og de vi nevner ovenfor er bare en liten del av de ulike typene. For å finne et hotell eller overnattingssted som passer deg, ditt budsjett og dine ønsker, kan det være greit å undersøke litt nærmere før man bestiller. Det finnes en hel rekke nettsider og apper som sammenligner ulike hotell, slik at du kan finne det som passer deg best.