Nattklubber

club1Nattklubb, også ofte kalt diskotek, er et utested som er åpent på kveldstid og nattestid. Det er som regel 18-års aldersgrense eller høyere på disse nattklubbene, og målgruppen er ofte yngre voksne. Nattklubbene har gjerne bar med alkoholservering, et dansegulv og ulike steder man kan sitte. Musikken er høy, lysene er dempet, og man må som regel betale inngangspenger for å komme inn.

Man går ofte på nattklubb med gode venner for å ha en gøy kveld på byen. Det er gjerne alkohol innblandet, og mange velger å ha et lite vorspiel hjemme før man går på nattklubb. På vorspielet kan man dele en flaske vin og snacks, og man er som regel blid og glad når man tar turen videre til nattklubben. Å gå på nattklubb er noe som er forbundet med godt humør, dansing, sosialt samvær og flørting. De fleste pynter seg før de går på nattklubb, og det er som regel god stemning og alkohol med i bildet.

Ulike nattklubber har ofte ulike tema og ulike målgrupper. Det kan være nattklubber for homofile, nattklubber for gother, eller nattklubber for de med en bestemt musikksmak. Nattklubbene kan for eksempel kun spille rockemusikk, eller satse mer på jazz eller trance. Det pleier å være populært hvis nattklubbene har opptredener av ulike artister i den bestemte sjangeren, eller hvis en populær DJ spiller. DJ-en, eller disc jockey som det egentlig heter, mikser innspilt musikk for alle på nattklubben, og denne musikken er gjerne lagret på vinylplater, CD-plater eller digitale filer. På nattklubber legger DJ-ene stor vekt på selve miksingen av musikken, noe som er viktig for å skape stemning og få folk til å ville danse.