Økonomisk hverdagsmat

Mange har fått for seg at sunn mat er dyr mat, – noe som stemmer i visse tilfeller, men absolutt ikke hele tiden. Her har vi samlet opp noen ulike tips for hvordan man kan spare noen kroner når man handler hverdagsmat.

Research lønner seg

billig matVed å gjøre litt research kan man raskt finne ut hvilke matbutikker som er billigst, og hvor man kan få god og sunn mat til en grei pris. Man bør følge med på hvor det er salg og kampanjer, og gjerne hamstre matvarer som kan lagres en stund når de er på salg. Mange varer, som for eksempel leverpostei og pasta, holder lenge, og dermed kan man kjøpe inn litt ekstra hvis de er på salg. Det samme gjelder dopapir og andre husholdningsvarer. Hvis man bruker litt tid på research og kanskje ser igjennom salgsavisene man får i posten, kan man spare mye penger. Problemet er at de fleste stikker innom den matbutikken som ligger nærmest, og som kanskje også er dyrest, for å spare tid.

Planlegg godt og spar penger

Et annet godt tips er rett og slett å planlegge. Sett dere ned på søndag kveld og planlegg hva dere skal ha til middag i uken som kommer, altså en ukesmeny. Deretter handler dere inn alt dere trenger for en hel uke. Da slipper man å småhandle på vei hjem fra jobb eller trening, noe som ofte resulterer i at man kjøper med seg ting man ikke trenger, særlig hvis man er sulten. Med en ukesmeny vet man hva man skal spise hver dag, og man slipper å bruke tid på å tenke ut hva man skal ha til middag. Storhandlingen bør skje på et gunstig tidspunkt når du verken er sulten eller sliten, da er det enklere å kjøpe kun det som står på lista og gå forbi sjokoladehyllen på vei til kassen.

Smartere restaurantbesøk

Mix-vegetables-with-nutsHvis man vil spare penger på mat bør man unngå å spise på restaurant flere ganger i måneden. Man kan også undersøke hvilke restauranter som er både gode og billige, og bor man i en storby finner man gjerne den informasjonen på internett. Med apper som Tripadvisor og Yelp kan man enkelt finne en rimelig restaurant som også har fornøyde kunder. Man kan bestemme seg om man vil spise ute få ganger i måneden på dyre restauranter, eller flere ganger i måneden på rimeligere steder.